24 December, 2007

Milena Projkoska

Milena Projkoska

Born: 29.01.1985
Place: Ohrid
Height: 182 cm
Weight: 63 kg
Bust: 90 cm
Waist: 65 cm
Hips: 90 cm
Hair Color: Black
Eye Color: Blue
Titles: Miss Macedonia (2002)







Photo: Vlado Georgiev

11 comments:

Anonymous said...

e kako moze da ima 35 komentari kaj nasata aktuelna "misica" a kaj ovaa da nema nieden,Milena e preubava najubava,moj favorit,da imase malku poasalni agencii kaj nas ke stanese svetski top model ama mlada e ima vreme.

Anonymous said...

da be sega pa nemalo agencii. za kika i martina imalo, za nea nema. e ajde de..

Anonymous said...

kiki otide zashto ja vidoa na izborot, ne deka nekoja agencija od tuka ja prati :)
a i martina sama si otide zashto ja viknaa od stranska agencija. ni nea nikoj ne ja prati od tuka

Anonymous said...

:))Kiki i Martina bea vo Models IN, znaci pak stoela agencija zad niv. Kiki preku Models In otide na izborot kaj sto pobedi. A Martina od doma ja vikna stranska agencija:)) Povrzete gi malku rabotite od pocetok.

Anonymous said...

kiki mozhda bila vo models in ama zashto ja znam martina mozham da garantiram deka nikogash ne ni bila nitu kje bide vo nekoja nasha agencija. toa shto models in si ja zemaat zaslugata i si ja stavaat na nivniot sajt e lechenje na nivniot kompleks. martina otide vo women, zatoa shto dragan chetkovich ja vikna na izborot vo belgrad, kade shto se zapozna so lugjeto od women. ;)
e sega za kiki, sakate da kazhete deka ako kiki ne bila vo models in nemashe da se prijavi ili da pobedi na izborot? models in pak nishto ne napravija, kiki beshe zabelezhana i zemena vo stranstvo od drugi lugje. shto tochno models in napravile za da im pomognat na kiki i martina?
pozdrav, maja

Anonymous said...

imas pravo maja, nema sto oni da baraat vo mkd agencija koga se vo svetska agencija. devojkite moze imaa nekoi pocetoci vo models in, ama samo pocetoci:)) ponatamu sami si uspevaa. tuku nema sto ovde kaj milena da pocnuvame za kiki i martina. pozdrav

Anonymous said...

Steta sto kaj nas poveke ne se organiziraat izbori kako na onoj sto pobedi katarina. Ne vikam deka ima eden kup preubavi devojki vo mk ama ima nekolku sto treba svetot da gi vidi. Zborot mi e, i da ima dobra devojka nema kade da se prijavi, kako da stasa so nekoj od evropskite modni centri... Posle izborot na LOOK vo makedonija(na koj sto pobedi katarina)ist takov izbor imase i slednata godina ama nishto od toa...ja spuka Nadica (sopstvenickata na models in) so Wolfgang Schwarz(sopstvenikot na LOOK) rabotata i covekot vo eden broj na Antena ili Vikend rece deka od takov neprofesionalizam ne bi sakal povekje da si ima rabota so nikoj i nisto vo Makedonija!Toa bese posledniot izbor vo mk :( Inaku da bideme iskreni vo makedonija nema manekenki...a ne e ni mozno so 1 revija vo 3 godini :) Kaj nas sekoj otpad moze da se prijavi vo Crnokrak i op! Manekenka :))) Daleku se devojcinjava koi sami si se narekuvaat a i nekoj "strucen" gi narekol "manekenki" i gi stail tuka lugje da gi komentiraat! Prvo devojcinjava spored site kriteriumi ne bi trebalo da se poniski od 178 nitu poteski od 55kg a i pokraj podatocite za niv ocigledno e deka se daleku od toa. Mislam, smeshno e! Na kraj ako go procita nekoj ova koj ima moznost da dogovori so nekoja modna agencija izbor ili barem casting (kakvi sto mn cesto se organiziraat vo nasite sosedni drzavi) bi bilo navistina super bidejki makedonskata zena ja imaa onaa specificna i tainstvena ubavina i neznost...kako martina, katarina i ana k.

Anonymous said...

Koja e taa Ana K? Se soglasuvam ama smetam deka kaj nas manekenstvoto e devalvirana profesija tokmu od takvite kako Crnokrak,a za ona deka ne smeat poniski od 178cm i ne poteski od 55kg?????Znaes li kako izgledaat 55kg na 178 ili 180cm????Kako kostur na baterii i ima odlicni devojki poniski od 178cm koi mnogu uspeale vo taa profesija.Najvazno kaj edna manekenka se proporciite da bidat pomali od 90-60-90.

Anonymous said...

za toa 90/60/90 nema diskusija toa e fiksno ama i fiksen e i konfekciskiot broj koj ne smee da e pogolem od 34 eventualno 36!!! pa ako ima poveke od 55 kg (na uslovno zemeni 178cm)se dobiva velicina 38 znaci devojkata nema nikakvi shansi. Ustvari ne praime muabet na koj sto mu se svigja i kakvi devojki saka nego sto se sluchuva i sto se bara. Se ona sto e nadvor od nivnite pravila - ostanuva nadvor :(

Anonymous said...

za manekenka treba da se bide min, 172cm inace pominuvas... e sega bitna e gradbata dzabe nekoja visoka a ima siroki kukovi i nema struk mora da raboti na teloto da ima muskuli ...dolgi noze se najbitni i ubav ten i kosa ..

Anonymous said...

ebete se site vkupno!
Ispravate krivi drini i si lecite kompleksi i vie samite.
i pak za ova preubavo devojce ne kazavte uopste nishto.
e pa mislam deka ova mesto e da komentrirate za nea, a ne za prljavite raboti u nashite agencii.
Jas mislam deka ova devojche, na ovaa web strana e stvarno onaka TOP.

Pozz.