15 October, 2007

Jana Stojanovska

Jana Stojanovska/Јана СтојановскаJana Stojanovska

Born: 19.02.1985
Place: Skopje
Height: 170 cm
Weight: 50 kg
Bust: 80 cm
Waist: 62 cm
Hips: 86 cm
Hair Color: Blonde
Titles: Miss Macedonia (2007)






Technorati Tags: , , , , , .

44 comments:

Anonymous said...

Tapa,tipicna mestenka..Baska e preniska i pre"daska"...Mada ima harizma,ali pa za Miss? O ne! Ne,ne,ne-pokraj tolku ubavi devojki sto shetaat po ulicite-majkooo,zarem ova "blanshov" da ne pretstavuva? Sramota!

Anonymous said...

deka e grda ne e tochno. ne e grda. ama i deka e ubava ne e. daaaleku od ubava e devojkava. bashka ako ja poglednete listata na drugite misici od drugite zemji, nashata e za 10 sm poniska od site. barem sigurno kje ja primetat a? ;) kosata i e katastrofa, plavusha so crn koren ko shakira demek ili shto? kozhata na liceto ne i chini bash mozhe shminka treba malku poishe. slabichka e ama pak teloto ne i e bash melem za ochite.
kolku shto se gleda na slikive gricka nokti?!?! zhiti se, misica so izedeni prsti? jano trk da si staish nokti.
a i da ne zaboravam, ako stvarno ima takvo klipche kako shto se zbori jana so trojca ova ona pushtajte go hehehehe

Macedonian Top Models said...

Da, ama tie ubavi devojki od ulicite ne se prijavuvaat na izbori. I ostanatite kandidatki za godinasniot mis ne bea nesto posebno

Anonymous said...

Devojkava e simpaticna i interesna,ama i Ali G e interesen, a ona treba da bide "Miss" neli ? So site "saltanati" sto bi se reklo...E sega taa bas i nema "mastraf" dovolno za toa ,odnosno prirodata-majka bas i ne ja obdarila so takvi "privilegii",citaj "chudesii,ubavini,nakratko-saltanati" ama ako se zeme deka neli stvarno "za vkusovite ne se rasprava" mozebi ke se zalazhe nekoj tamu vo Kina.Mozebi ke ima sreka i tamu ubavite devojki od ulicite da ne se prijavat pa taka ne ke mora mnogu da se rezili so svojata (ne)pretstavitelnost! I da eden sovet do Jana:nikako,ama ni pod razno ne se slikaj do nekoja sto e povisoka od tebe,sto ima pogolemi gradi ili pomala glava-ke izgledash burleskno i ke ni se smeat pak i Grcite i cel svet more!!!

Anonymous said...

SRAMOTA

Jenna S. said...
This comment has been removed by the author.
Anonymous said...

Topol pozdrav od Jana Stojanovska
janastojanovska.blogspot.com

Anonymous said...

Jana kako persona ne e grda!
Ama sestra i Ana e mnoogu poubava,taka da podobro nea pratete ja a od site ovie manekenki najubava e Radica,a posle nea e Jana!
I koga ke sfatite deka site vakvi manifestacii i organiziranja za bilo sto i da e sekogas ke bide mesteno taka da nema tuka sto!!
samo kako i da e i posakuvam sreka na Jana:)

Anonymous said...

sestra i na jana e ubava????
ova e stvarno dobar vic. sestra i na ana kao prvo e daleku od zhensko, malo mushkodanjasto detishte. jana e barem mila i zhenstvena. ana e....bozhe moj...daleku od ubava ;)

Anonymous said...

Sestra i na Jana e bas kako mashko,ne samo vo glasot nego i vo odnesuvanjeto;edna devojka treba da e graciozna,nezhna,mila a ne gruba,mashkodanjasta,da pcue,pluka,pie,se dere,ima recnik na kochijash i 1001 porok(pienje i ostanato?!)protiv koi tolku revnosno se bori neli nashevo opshtestvo.A i ima amorfno telo,krupna e ama bez oblini,samo e robusna.Sestra i e ponezhna,ama i dvete neka si se Miss-uvaat po doma,a slednata godini aman da pratime nekoja stvarno ubava Makedonka,kao Sofija Pelivanova,Maja Sashek,Radica Llelova i desetina mladi novi shto se pojavija! Aman veke od mestenki i sponzorushi!

Anonymous said...

dvete devojki se takvi lepotici i konecno pametni sto ne se slucuva kaj nas. ako e mesteno super!!! zoso barem e namesteno prv pat za najubavata da odi , i so ako e poniska ovaa manifestacija e narecena miss svet kade sto devojkite se analiziraat kakvi se odvnatre i kolku mozat da ponudat da pomognat vo svetot, zoso preku glava od VISOKI AMA KONJASTI GLUPI DEVOJKI sto ne znaat istorija na makedonija kao Marija Vasic na pr???

Anonymous said...

i .. zaboraviv da kazam za toj sto zboruva za ana deka e so muski maniri, mozam slobodno da ti kazam bez da te vidam i bez da znam koja/ koj si ,deka e mnogu poubava od tebe ...
ke te zamolam vidi se u ogledalo pred da zboruvas gluposti zoso sramota e ova, ke ti se smeat ehhehehh

Anonymous said...

lele diskusiii..debati..a i jas da kazam...Jana e ubavka vaka od fotkive,za "odvnatre" ne znam,ali bash i za Miss-malo sutra...A sestra i ja imam videno niz grad i e epten interesna,onaka otkacena,ama iskreno stvarno e mashkobanjasta,ne deka e losha,ali ima neshto mushko u nea,ne samo i glasot nego nekako,sho znam,nekako e ko muzh stvarno

Anonymous said...

A be lughe sto si troshite vreme na glupacava(vidi samo sto pishala u blog?) A i ic ne mi se svigha kako izgleda,vo sporedba so ostanatite devojki tuka sto se e tapa.I nekako dali od svetloto ili ne znam ama ko da e vlaknesta...Bashka toa rahiticnite kolkovi!!! Kiki i Ana Isaieva mi se mene najubavi devojki od tuka;a deka Marija Vasic e glupava-ne e,studira medicina,ne deka e nekoja garancija ali sepak...A ovaa-pih,ko izgladneto prase e u facata.

Anonymous said...

Jano fala na komplimentite upateni kon mak. javnost u obrakanjeto tvoe na blogot. Epten sum pocesten...a sega i ubeden deka ne samo sto ne si ubava nego si i glupa nekulturna seljanka. Greota ti jadna si se potegnala demek do Kina radi nas...tuf-tuf-tuf-grevce! A mozheshe so parite barem gradi,ako ne dve eve barem edna cicka da si kupis za da te razlikuvaat shto ti e napred,a sho opacina,vaka covek ne znae dali te gleda vo grb ili...I ushte neshto-nitu edna Missica dosega ne ja "zamrazile" vaka za volku kratko vreme.Ali si zasluzhi so podlite komentari. Losha si kolku sto si neubava i daj Boze da ne te vidam na nitu edno mesto,vesnik,Tv ponatamu-ke smenam programa zasto me/ne navredi kako nacija!
I zemi depiliraj go toa stomakot letoska kako se shetashe niz Nemo so "mov" na gradi u bikini,ne ti bese sram?

Anonymous said...

abe luge za vkusovite ne se diskutira...mene me cudi samo kakvi se ne luge polni so kompleksi i frustracii pisuvaat kakvi se ne raboti...dali ona trebala da ide ili ne u kina na izbor za miss toa odlucila komisija od poveke clenovi ako ste tolku dobri kritizeri i zainteresirani ke vi ostavam kontakt pa bujrum pokazete se ajt freedom

Anonymous said...

moze blansov da ne se luti i da ne ja vrega makedonskata javnost,izbrana od komisija my ass,site gi plukaat drugite devojki a fakt e deka skoro site bea poubavi od nea,i ova ne ni se slucuva prvpat se sekavate koga pobedi dragana klopcevska?a na istiot izbor bese i daniela petkovska koja e avion i podocna stana manekenka vo milano,ama zatoa dragana e grda ko konj ama tatko i e sopstvenik na vardar osiguruvanje,pa se vratila demek luta i navredena,taka barem neka znae kako e od edna na druga mestenka,ama ovoj pat nemase koj da i kupi mesto,a ovaa pobedi zasto sama garantirase deka ke si plati se.

Anonymous said...

aha brat ti koj i da si zimi se ke te zeam za sovetnik kaj mene u zgrada za u kuken sovet garant imas koeficient na inteligencija golem...(kolku so ti e brojot na kondurite)

Anonymous said...

Jana ic k...ot da ne ti cue za ova pacerive so pisuvaat bitno e ti si top ja vide kina barem eden covek ke ima u drzavava so ke bide pomalku u apatija moj sovet nabaci nekoe kilce samo plus

Anonymous said...

Jana uzhivaj, kaj nas koga ne se zborelo pa sega da e razlichno krckaj i brkaj si rabota, ubavo shto vide Kina, ochigledno lugevo nemaat shto da praat pa si komentiraat. pozdravi i ke mi bide milo da te zapoznaam

Anonymous said...

od site jaki p....i u sk,posledna bi se setila na ovaa deka ke bide mis na makedonija,prvo ima stil ko da se oblaka u teminca pred izleguvanje,stikli sigurno stavila prvpat u zivot za na izborov,slatka e ama seksi na najmalku,i voopsto ne privlekuva vnimanie,ne e model material,i sto ne pobedi prviot pat koga se prijavi ako e tolku jaka,baska nesto izigrava stradna umetnicka dusa a od druga strana trca po tituli pa i plaka za niv ako treba,aj da mu prodava pufki na nekoj sto ja gleda prvpat na slika,ama mori kravo glupva ne te imam niz skopje ednas videno,seksi mu si samo na deckoto tvo a toj sigurno e p....r stom e so tebe,aj sea placi da te vidam i zali se.

Jenna S. said...

la la la la... :D

Anonymous said...

Greota za devojkava...ne deka ne e tocno poveketo sto e napisano ama stvarno greota...i ona e covek,kolku i da ne e ubava za Miss ili ete i ako i si platila...Ali od druga strana pak...ne znam greota i za site ostanati sto ne otidoa u Kina a zasluzhile poishe od nea sega, ali valjda ke im "upali" srekata na nekoj izbor i zasluzheno ke si pobedat. Ovaa Jana baska i ete sama si platila taka da ... mozhda sakala plus samo da se filma za Missica, ali mozhda na kraj kraeva najbolje ke i bilo da si otide cisto turisticki da ne se rezili vaka pred site...ali ona si znae:shto drobish-toa ke srkash...Ali greota vaka sto ja rendaat u javnost...

Anonymous said...

lili, imash pecatni greshki...

Anonymous said...

Dobro bre aman,ako Jana ne vi e ubava neznam togas sto e ubava devojka za nas,nie plukame se sto e nase,stvarno ne razbiram kako nekoj moze da rece za edna ubava devojka deka ne e,prvo ima ubavo telo,a sekoj sto veli deka nema sigurno bi sakal da ima stomacni kako nea,ima ubavo lice i mila e,ne mora site da bidat napumpani ciclesti ultra turbo presminkani kopii na pink tv,izgleda toa go smetate za lepota,a za visinata?e pa 170cm e nad makedonskiot prosek,a site nesto tuka sto komentirate za visinata neznam kolku vi se privlecni konjite od 180cm(sekoja cest na isklucocite),tesko nas na makedoncite,se svoe mrazime,tugoto ni e sekogas podobro itn itn

Anonymous said...

Tolku zborenje,tolku galama okolu nisto-kako mivka e devojkava ne vredi ,idam da ja gledam i da i se voshituvam na Sanja Nikolic,e aj za nea neka pise nekoj nesto-toa e ubavina,ne ovaa...i uste 25 komentari i ostavile,si mislam kojznae sto e ,a toa-MIVKA!

Anonymous said...

ovaa jana zarem se misli nekoja misica.. boze..

Anonymous said...

super e devojkava ! bravo!! samo epten loshi sliki. imam gledano mnogu poubavi od nea!

Anonymous said...

A ha! HAHAHAH-do slikite e, ne e do nea-yeah wright! hahaha,tesi si se...
(i ne e dna slika aman,alooo,na site e tapa izlezena)

Anonymous said...

bash e top curata!! sea ja gleav na idividi! vistinska lepotica e! i se speluva right a ne wright, shupak eden nepismen!!

Anonymous said...

KOMENTAR OD nova TV BLOG:
(ima 2 fotki od misicava ni,na ednata e katastrofa,a drugata e retusirana,pa ni se smeat(kao nazemja) vo glavno za toa-deka "retushot" ne uprilicuva donekade,duri i tipkava ja zali Jana zasto demek ne e ubava ama aj,vazno Svadbas gi slusa::)))
:
Hrvati (levo) lahko še vedno le sanjajo o časih, ko so se uvrščali med prvih pet, pa čeprav so se s fotografijami res potrudili, Makendonka (na sredini in desno) pa je živ dokaz, kaj lahko naredi dobra fotografija. Za Makedonko mi je sicer kar žal, da ni boljša, ker na svoji My Space strani vrti Treblebass od Svadbas in jaz ljubim to pesem. Pa še Siddharto posluša, menda (zanemarimo dejstvo, da ime skupine ni napisano pravilno).

Anonymous said...

Inaku eve go linkot:
http://irena.blog.siol.net/2007/11/30/leto-je-naokoli-miss-sveta-spet-strasi/

Anonymous said...

kako nekako da ve kontaktiram na blogov poinaku, da ne e comment?!? neznam stavrno! kako i da e, daj nekako da vi pisam mail? i ej, Jana si e skroz manekenka :))) i ne mi se veruvaat komentarive! Ridiculous Society ;)

Macedonian Babes said...

Cool si e Jana.
---
Kako i obicno... Makedoncite nikogas nemozes da gi zadovolis. Pffff!

Macedonian Top Models said...

modelsmk@gmail.com

Pozdrav

Anonymous said...

cool si e jana ama e daleku odmanekenka. bidete realni a ne samo drugarki :)

Anonymous said...

jano mora da si luda stom pisuvas na blogov so ovie prostacive, ajde ma na myspace muabet ke si praime, so ke se zamaras so cudariive tuka:)
kisscinja do tebe, pozdravi gi Ana i Gorast.
Misko

Anonymous said...

Pa ova "family affair" bilo! hahaha A ke si pomisli nekoj deka vsusnost makedonskata javnosta(onaka po random choice,majslucajno,bez nikakvi vrski i obvrski ke rasprava za nea). A toa taa kutrata si pripovikala semejni clenovi i drugarki i slicno da ja branat i da i postiraat na blog! Bog da cuva!
E pa ajde Jano na My Space,nema da si pravime muabet,zasto ne si mi vo friend lista i bas i ne znam zasto bi te add-nuval,ama ajde odi puni si ego si sueta so "lele cukiii ama si slatkaaa" i "joj ama sum otkacena i cool" i slicni tipicni My Space-ovski pripovedki :))))

Anonymous said...

Aplauz za komentarot nad mojov,sto dobro i go slepna,baska site misici so isklucok na Milena(ohrid)se skopjanki,oseka nekoj deka tuka nesto ne e vo red?

Anonymous said...

ssssshhhhhhhhhhhh

Anonymous said...

a majka i na ovaa neli e onaa slivija stojanovska koja vodi ocajna emisija na kanal 5, a uz put bese i direktorka ili taka nesho na mnt
i kako posle da ne e mesteno--ocigledno e deka e mesteno koa pobedi ovaa, pa nema predispozicii za miss, koj so saka neka kaze, sekoj ima oci da vidi
nit kosa kvalitetna, nit stava nit surat.
of mori majkooo

Anonymous said...

Do komentarov pred mene :)))
Od kaj znaesh? :))) Ima nekoj cenovnik?

Anonymous said...

kako ne vi e sram! makedon4eto.. ljubomorno i prosto.. Zosto se zamarate so tugi zivoti koga gi nemate sredeno svoite?

Ivo said...

Tapa,tipicna mestenka..Baska e preniska i pre"daska"...Mada ima harizma,ali pa za Miss? O ne! Ne,ne,ne-pokraj tolku ubavi devojki sto shetaat po ulicite-majkooo,zarem ova "blanshov" da ne pretstavuva? Sramota!

October 21, 2007 5:08 AM


Pa gledav za drugite velite debeli bile a ovaa daska.. pa koja za vas e sovrsena? a devojkava e strasno ubava i nema pricina da ja napagate vaka.. pa valjda i vie si imate svoj privaten zivot.. i taa ednostavno saka da go ima ali paparaci i takvi sto zamaraat ima nasekade.. :)

Razmislete podobro.. :) pozdrav

Anonymous said...

abe ovaa neli e glumica? kaj se najde ovde?